EnteroScan®

Ο έλεγχος του εντερικού μικροβιώματος (εντερικής χλωρίδας) με το EnteroScan® επιτρέπει τον έλεγχο των αποκλίσεών του, βοηθάει στη διάγνωση, στην επιβεβαίωση ή τον αποκλεισμό πολλών παθολογικών καταστάσεων και ρίχνει φως στην αιτιολογία και την παθογένεια χρόνιων νοσημάτων και κατευθύνει τη θεραπεία τους.

Το έντερο αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος και το θεμέλιο της υγείας του οργανισμού. Περιέχει δισεκατομμύρια μικρόβια που ασκούν σημαντική μεταβολική, εκκριτική, ρυθμιστική και ανοσολογική δραστηριότητα. Πολλοί εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, οδηγώντας τον οργανισμό σε μια σειρά νοσηρών καταστάσεων. Τέτοιες καταστάσεις είναι νοσήματα του γαστρεντερικού όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η κοιλιοκάκη, η παχυσαρκία αλλά και παθολογικές καταστάσεις εκτός γαστρεντερικού συστήματος όπως οι αλλεργίες, οι τροφικές δυσανεξίες, οι διαταραχές τύπου αυτισμού, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, η ινομυαλγία, η ψωρίαση, αρθρίτιδες και μυαλγίες, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ο σακχαρώδης διαβήτης και ορισμένες ηπατοπάθειες, μπορεί να οφείλονται σε διαταραχές της εντερικής χλωρίδας. Κάθε μέρα η επιστήμονες ανακαλύπτουν νέες συσχετίσεις μεταξύ των διαταραχών του

shutterstock_1110705254.jpg

TrophoScan®

Το TrophoScan®  αποτελεί τον πιο έγκυρο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της τροφικής δυσανεξίας, μετρώντας τα επίπεδα των ολικών IgG αντισωμάτων στο αίμα έναντι των δυνητικά αλλεργιογόνων τροφών.

Η παρουσία αυτών των αντισωμάτων έχει συσχετισθεί με νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος (ευερέθιστο έντερο, κοιλιοκάκη και άλλες διαταραχές), με ημικρανίες και άλλες νευρολογικές διαταραχές, με διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος (αυτοάνοσα νοσήματα, ευαισθησία σε λοιμώξεις κλπ), με παχυσαρκία και δυσκολία απώλεια βάρους, με δερματοπάθειες, με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αρθραλγίες και άλλα χρόνια νοσήματα.

 Περιλαμβάνονται επίσης εξετάσεις που ελέγχουν τις αιτίες διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που έχουν σχέση με τη λήψη τροφής, όπως ο έλεγχος για την κοιλιοκάκη και τη δυσανεξία στη γλουτένη, η δυσανεξία στη λακτόζη και η δυσανεξία στην ισταμίνη.

shutterstock_1036257175.jpg

DetoxScan®

Ο Πλήρης Έλεγχος του Οξειδωτικού Στρες αξιολογεί την ισορροπία μεταξύ του οξειδωτικού στρες και του αντιοξειδωτικού δυναμικού του οργανισμού καθώς και τον πλήρη έλεγχο των ενζυμικών και μη-ενζυμικών αντιοξειδωτικών συστημάτων του οργανισμού.

Ο Πλήρης Έλεγχος του Οξειδωτικού Στρες μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των υποκείμενων αιτιών για πολλά χρόνια νοσήματα και κλινικές διαταραχές, έτσι ώστε να σχεδιασθούν οι κατάλληλες εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο μέχρι χρόνιες λοιμώξεις και φλεγμονώδη νοσήματα καθώς επίσης και νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Επιπλέον, πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι το οξειδωτικό στρες είναι η σημαντικότερη αιτία της γήρανσης του οργανισμού.

Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος του Οξειδωτικού Στρες;

Παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γιατροί αλλά και ασθενείς έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της σημασίας των ελευθέρων ριζών και του οξειδωτικού στρες, ο έλεγχος και η παρακολούθηση του δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένη. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι στα αρχικά στάδια του οξειδωτικού στρες (πριν την εκδήλωση νόσου) δεν υπάρχουν κάποια ειδικά ή μη ειδικά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην διαγιγνώσκεται και να μην αντιμετωπίζεται άμεσα. Παραδόξως επίσης, συχνά οι γιατροί προτείνουν και οι ασθενείς λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά ή δίαιτες με αυξημένο αντιοξειδωτικό προφίλ, χωρίς καμία εξέταση και χωρίς ειδικούς ελέγχους προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσον ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένων ελεύθερων δραστικών ριζών ή έχει μειωμένη αντιοξειδωτική ικανότητα.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι αναγκαίες για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, όπως για παράδειγμα στη φυσιολογική λειτουργία της φαγοκυττάρωσης για την καταστροφή μικροοργανισμών, των γηρασμένων κυττάρων ή ακόμη και των καρκινικών κυττάρων. Επίσης πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι δραστικές ρίζες οξυγόνου λειτουργούν ως ενδοκυττάριο και διακυττάριο μήνυμα για την απόπτωση (κυτταρικός θάνατος), την έκφραση γονιδίων αλλά και την ενεργοποίηση των κυττάρων.

Έτσι, η συνεχής πρόσληψη αντιοξειδωτικών σε μεγάλες ποσότητες ενέχει τον κίνδυνο της παντελούς έλλειψης ριζών και της διαταραχής της ισορροπίας τους προς τα κάτω, γεγονός εξίσου επικίνδυνο με το οξειδωτικό στρες.

Σε ποια νοσήματα εμπλέκεται το Οξειδωτικό Στρες;

Το Οξειδωτικό Στρες εμπλέκεται σε περισσότερα από 100 νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων:

  • Γήρανση

  • Καρδιαγγειακά νοσήματα

  • Νευροεκφυλιστικά νοσήματα (Alzheimer, Parkinson)

  • Πνευμονοπάθειες

  • Καρκίνος

  • Αυτοάνοσα νοσήματα

  • Καταρράκτης και Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Grandma and Grandchild in Embrace

How to Stay Healthy Through the Winter

This is your News Article. Add a full article or a memo with an exciting update regarding you, your products, and your practice. Choose a great image or photo to feature in your post or add a video for extra engagement! Keep it interesting and relevant so that your readers read it through till the very end.

Surgeons