ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ι. ΣΑΡΑΚΙΝΟΥ MD, PhD

Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου της Ρώμης στην Ιταλία : Universita di Roma “ La Sapienza ”  και απέκτησα το Πτυχίο Ιατρικής και Χειρουργικής με άριστα και διατριβή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνου του μαστού, επίσης με άριστα  .

Στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην κλινική́ διατροφή́ και στη Διαβητολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο . Απέκτησα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας στη Νέα Ιωνία .

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας, εξειδικεύτηκα, στην Πρωτοβάθμια Υποστηρικτική́ - συμβουλευτική́ Διατροφή́ για πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγειάς καθώς και στην Ολιστική́ διαχείριση αντιγήρανσης. 

Παρακολούθησα σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ιταλική Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής  Agora-Societa Italiana di Medicina Estetica, στο Μιλάνο .

  Ασκώ για 9 περίπου χρόνια την Γενική - οικογενειακή Ιατρική σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, έχοντας την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλαπλά περιστατικά αυτοάνοσων και χρόνιων νόσων , τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών. Η επαφή μου με τη μεταβολομική ιατρική , ήταν η φυσική συνέχεια της αναζήτησης μου για ουσιαστική βελτίωση της υγείας .

 Παράλληλα ως εξειδικευμένη στην αντιγήρανση και την αισθητική ιατρική, παρέχω τις ιατρικές μου υπηρεσίες σε ασθενείς που επιζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα υγείας.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης μου, συμμετείχα σε διεθνή συνέδρια στους τομείς της Διατροφής, Παχυσαρκίας, Αντιγήρανσης, Αισθητικής και Αναίμακτης Χειρουργικής.